Doorgaan naar hoofdcontent

God geeft leven


Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.
Johannes 10:10 –

Wat een heerlijke tekst vond ik dit altijd. En ik vind dat nog steeds.
‘Ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.’
Daar verlang je toch naar: leven in al Zijn volheid.

Heel vaak heb ik gedacht en gebeden:
‘Nou, kom maar op Heer met dat leven. Ik wil het ervaren in al Zijn volheid.
Stort het maar uit in mijn hart.’
Ik dacht dat het helemaal van God afhing.

Inmiddels heb ik mogen leren dat het nog veel meer van mij afhangt.
God wil Zijn leven in al Zijn volheid aan mij geven. Dat is een ding dat vast staat.
Maar kan ik dat overvloedige leven ook ontvangen?

Het leven dat God wil geven stroomt over van Zijn liefde.
Wij mensen kunnen vaak maar hele kleine beetjes van Gods liefde tegelijk ontvangen.
Voor het proces van jezelf meer en meer openstellen voor Hem, is tijd nodig.

Het is als een kindje wat uitgedroogd is. Je zou dit kindje niet meteen vol kunnen gieten met water omdat het lichaam dat niet aan zou kunnen. Door steeds kleine beetjes water te geven, is het lichaam in staat het vocht ook op te kunnen nemen.
Zo is het ook met ons. God geeft ons steeds kleine beetjes van Zijn liefde. Zodat we meer en meer in staat zijn om Zijn liefde, Zijn leven ook in ons op te nemen en te beseffen hoe geliefd we zijn.

Ik hoorde eens het voorbeeld van een ondiepe schaal. Wanneer je deze ondiepe schaal onder een kraan zou zetten en deze kraan vol open draait, zou het water tegen de schaal slaan en er meteen weer uitspatten.

Ik heb vaak gebeden om meer van Gods liefde, of meer van Gods kracht.
Maar nu ik heb geleerd om te bidden dat ik steeds meer van Gods liefde kan ontvangen.
Dat mijn schaal als het ware dieper wordt zodat Gods Leven me echt kan vervullen.
Aan God zal het niet liggen.
Het is Zijn verlangen mij te vullen met het Leven in al Zijn volheid.
Daar kwam Hij voor.
Het is genade als we ons hart leren open te stellen, zodat we meer en meer vervuld worden met Zijn volheid.Reacties

Mooi blog. Het is helemaal waar wat je schrijft. Dan gaan we alleen maar meer verlangen naar Zijn liefde en werk in ons.
Wat beschrijf je het met mooie voorbeelden, dank daarvoor, wat een groot God hebben we
Prachtig Mariska. Ik geniet altijd zeer van de beeld-taal die je gebruikt in je blogs. Ik zie de schaal steeds een randje hoger worden :-)
Wat mooi verwoord, herkenbaar proces.

Populaire posts van deze blog

Beginnen met rust

Drukke weken. Je kent ze vast wel. Dat je op zondagavond eigenlijk al weet dat je wallen aan het einde van de week op je knieĆ«n zullen hangen. Nog niet zo lang geleden had ik zo’n week. Bijna elke dag een afspraak, of iets anders leuks waar ik van vond dat ik er aan deel moest nemen. Tussen alle activiteiten door deed ik mijn best om rust te nemen, maar mijn hoofd draaide overuren. ‘Hoe plan ik dit en hoe regel ik dat? En wat eten we vanavond?’ Ondertussen waren er ook nog twee jongetjes die mijn aandacht vroegen en die vrijdag kroop ik tot op mijn botten vermoeid terug in bed nadat al mijn mannen de deur uit waren gegaan.
‘Ik ben zo vreselijk moe Heer’ bad ik nog terwijl mijn ogen langzaam dicht vielen. Ik sliep een paar uurtjes lekker bij. Eenmaal weer wakker en aangekleed zette ik koffie en sloeg mijn bijbel open bij het hoofdstuk waar ik de vorige dag gebleven was: Lukas 10.
Jezus is daar op bezoek bij Martha en Maria. Martha is druk bezig met dienen. Maria zit aan de voeten van haar…

Hoop als je lijdt

In de afgelopen week schreef ik een klein gedichtje. Het was vlak nadat ik op mijn telefoon las dat er vier kinderen omgekomen waren bij een vreselijk ongeluk.
Monden zwijgen
in een geschokte stilte
Tranen stromen
in woordeloos verdriet
Harten bidden
gebeden zonder woorden
tot God
Die heel de wereld overziet.

Een paar dagen daarna las ik een volgend bericht dat me de adem benam. Een heel gezin omgekomen bij een brand in Papendrecht. Wat een verdriet. Woorden schieten tekort. Het moment dat bidden, zuchten wordt. Heer ontferm U!
Wat is er veel leed in de wereld. In ons land, ons dorp of onze stad. In onze straat en ik weet bijna zeker dat het leed ook jouw leven, jouw huis niet voorbij gaat. Het leven is hard, het leven is moeilijk en zwaar en vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Misschien heb je heel lang gedacht dat je een soort recht had op goddelijk geluk. Misschien denk je dat zelfs nu nog, maar ik vrees dat die gedachte je op een dag teleur zal stellen. Vroeg of laat t…

Grenzen

Ieder mens heeft ze: grenzen. En bij elk mens liggen ze ergens anders. Best lastig vind ik; kon ik nou maar eens naar anderen kijken. Even afkijken hoe je dat nou doet: je grenzen weten en ze ook aangeven. Maar helaas; we zijn allemaal uniek. Wat ik niet kan, kan een ander wel en vice versa. Jarenlang worstelde ik ermee. Waar liggen nou mijn grenzen en hoe krijg ik het voor elkaar om ze ook aan te geven op een gezonde manier? Ik wist het niet; en dus deed ik maar wat goed was in mijn ogen en vooral ook wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten. Dat resulteerde dan in oververmoeid zijn. En op een gegeven moment was ik daar zo klaar mee, dat ik hulp zocht.
Bijbelse counseling Ik ging naar een bijbelse counselor. Vreselijk spannend in het begin, maar wat heeft het me veel gebracht. Ik pleit er echt voor dat je, mocht je ooit hulp nodig hebben, een bijbelse counselor zoekt. Alleen Gods Woord kan werkelijk genezen en het geeft leven. De afgelopen maanden mocht ik het zelf ervaren. In Spreuk…