Doorgaan naar hoofdcontent

Bidden


Mensen die door een moeilijke periode in hun leven gaan.
Op dit moment zijn het er veel in mijn omgeving.
Ik zie hen strijden en worstelen. Ik zie hun tranen, hun teleurstelling, hun verdriet.
Ik zoek de woorden, maar vind ze niet.
Alleen maar die vier: ‘Ik bid voor je!’
Het klinkt als een dooddoener. Alsof dit het laatste is wat ik nog voor hen kan doen.
Het klinkt alsof ik mezelf er maar makkelijk van af maak.
Alsof ‘ik bid voor je’ zegt: stop nu maar op met je verhaal. Ik kan er ook niks aan doen.
Behalve bidden dan...

Ik bespreek het met manlief. Ik vertel hem hoe ik zo graag precies de juiste woorden zou zeggen.
Woorden waardoor mensen weer nieuwe moed krijgen in een situatie waar je moedeloos van wordt.
Woorden die zorgen voor een glimlach in een situatie waarin al het lachen vergaan is.
Woorden die….
Maar alle woorden klinken hol en leeg.
‘Blijf jezelf’ zegt hij. ‘Zeg alleen iets als je de woorden vindt… en anders...zwijg... en bid voor hen.’

Dan lees ik deze uitspraak van Corrie ten Boom.

Het belangrijkste dat iemand voor een ander kan doen
is voor hem bidden.
Gebed behaalt de overwinning.
Iedere andere dienst die wij doen
bestaat eenvoudig uit het oogsten
van de resultaten van het gebed.

Opnieuw vouw ik mijn handen;
en ik bid, de schijven uit mijn knieen zingt Herman Boon
voor al die mensen, die me zo lief zijn.
Voor al die mensen, die God zo lief zijn.


Reacties

Goed dat je je zorgen voor deze mensen bij de Heer brengt. Hij kan ze verder helpen. Misschien heb je ook iets aan mijn laatste blog:http://www.annderverhaal.nl/2017/01/09/omgaan-met-het-lijden-van-anderen/ Wens je Zijn zegen in het omgaan met mensen in hun nood.
Ariëlla zei…
Ik vind het mooi dat je hierover met je man praat.

Populaire posts van deze blog

Beginnen met rust

Drukke weken. Je kent ze vast wel. Dat je op zondagavond eigenlijk al weet dat je wallen aan het einde van de week op je knieën zullen hangen. Nog niet zo lang geleden had ik zo’n week. Bijna elke dag een afspraak, of iets anders leuks waar ik van vond dat ik er aan deel moest nemen. Tussen alle activiteiten door deed ik mijn best om rust te nemen, maar mijn hoofd draaide overuren. ‘Hoe plan ik dit en hoe regel ik dat? En wat eten we vanavond?’ Ondertussen waren er ook nog twee jongetjes die mijn aandacht vroegen en die vrijdag kroop ik tot op mijn botten vermoeid terug in bed nadat al mijn mannen de deur uit waren gegaan.
‘Ik ben zo vreselijk moe Heer’ bad ik nog terwijl mijn ogen langzaam dicht vielen. Ik sliep een paar uurtjes lekker bij. Eenmaal weer wakker en aangekleed zette ik koffie en sloeg mijn bijbel open bij het hoofdstuk waar ik de vorige dag gebleven was: Lukas 10.
Jezus is daar op bezoek bij Martha en Maria. Martha is druk bezig met dienen. Maria zit aan de voeten van haar…

Hoop als je lijdt

In de afgelopen week schreef ik een klein gedichtje. Het was vlak nadat ik op mijn telefoon las dat er vier kinderen omgekomen waren bij een vreselijk ongeluk.
Monden zwijgen
in een geschokte stilte
Tranen stromen
in woordeloos verdriet
Harten bidden
gebeden zonder woorden
tot God
Die heel de wereld overziet.

Een paar dagen daarna las ik een volgend bericht dat me de adem benam. Een heel gezin omgekomen bij een brand in Papendrecht. Wat een verdriet. Woorden schieten tekort. Het moment dat bidden, zuchten wordt. Heer ontferm U!
Wat is er veel leed in de wereld. In ons land, ons dorp of onze stad. In onze straat en ik weet bijna zeker dat het leed ook jouw leven, jouw huis niet voorbij gaat. Het leven is hard, het leven is moeilijk en zwaar en vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Misschien heb je heel lang gedacht dat je een soort recht had op goddelijk geluk. Misschien denk je dat zelfs nu nog, maar ik vrees dat die gedachte je op een dag teleur zal stellen. Vroeg of laat t…

Grenzen

Ieder mens heeft ze: grenzen. En bij elk mens liggen ze ergens anders. Best lastig vind ik; kon ik nou maar eens naar anderen kijken. Even afkijken hoe je dat nou doet: je grenzen weten en ze ook aangeven. Maar helaas; we zijn allemaal uniek. Wat ik niet kan, kan een ander wel en vice versa. Jarenlang worstelde ik ermee. Waar liggen nou mijn grenzen en hoe krijg ik het voor elkaar om ze ook aan te geven op een gezonde manier? Ik wist het niet; en dus deed ik maar wat goed was in mijn ogen en vooral ook wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten. Dat resulteerde dan in oververmoeid zijn. En op een gegeven moment was ik daar zo klaar mee, dat ik hulp zocht.
Bijbelse counseling Ik ging naar een bijbelse counselor. Vreselijk spannend in het begin, maar wat heeft het me veel gebracht. Ik pleit er echt voor dat je, mocht je ooit hulp nodig hebben, een bijbelse counselor zoekt. Alleen Gods Woord kan werkelijk genezen en het geeft leven. De afgelopen maanden mocht ik het zelf ervaren. In Spreuk…